Er vaart inmiddels al een mooie serie Tomasco karperboten op de Nederlandse en buitenlandse kaperwateren rond.

Samen met de bekende karpervisser Herman Schuurman bouwde en ontwikkelde Tomasco op het TSI onderwaterschip uiterst praktische boten voor de moderne karpervisser.
Vergelijkbaar met het karakter van rasFries Herman Schuurman werd er een stevige, betrouwbare boot ontwikkeld, die de karpervisser een maximum aan vrijheid zou kunnen schenken. Kunnen vissen op moeilijk bereikbare stekken die vaak ook nog eens de mooiste en sterkste vissen herbergen.

Een belangrijk punt is verder dat je niet alleen de stekken moet kunnen bereiken op de vaak grote meren, maar nog belangrijker, na de vissessie ook weer veilig naar huis moet kunnen varen zonder onnodige risicos te lopen als het weer gedurende de sessie zou omslaan naar harde wind.
Ook de karperboten worden volledig gelast van 4 mm dik zeewaterbestendig aluminium en zijn daardoor onderhoudsvrij, in verhouding licht van gewicht en zeer comfortabel voor vissessies van meerdere dagen achter elkaar. Ook is er voldoende ruimte om het nodige voedsel voor de kaper n karpervisser zelf mee te nemen inclusief de apparatuur om eten en drinken te kunnen bereiden, hengels, rod pod etc.

Vanzelfsprekend kan er een flinke stretcher worden geplaatst en de stabiliteit van het TSI onderwaterschip garandeert een uitstekende nachtrust. Een buiskap zorgt er ook voor dat zelfs bij langdurige regen en wind comfortabel geleefd kan worden aan boord van je eigen Carpmaster.De wijze van monteren van je rodpod is helemaal door jezelf te bepalen. Tomasco heeft voor iedere wens op dat gebied een praktische en doelgerichte oplossing. Niets hoeft maar alles kan! Dat is een van de grote voordelen als je de fabrikant in eigen land hebt zitten.

We spraken eerder over het TSI onderwaterschip welk door Tomasco zelf is ontwikkeld en behalve enorme stabiliteit een ander groot en belangrijk voordeel heeft. Door de vorm is de weerstand in het water veel lager als bij gemiddelde vergelijkbare boten van die afmetingen en daardoor heb je maar weinig motorvermogen nodig om je te kunnen verplaatsen.

Heel belangrijk omdat er ook wateren zijn waar je slechts elektromotoren gebruikt mogen worden. Goed nieuws want met een eenvoudige elektromotor vaart de Carpmaster prima en is in principe iedere stek op ieder water, zelfde de meest ondiepe baaien met nog geen 50 cm water, bereikbaar.
Buiten dat levert de Carpmaster in verhouding veel snelheid voor weinig motorvermogen en is daarin uniek. Je zit niet vast aan zware kostbare buitenboord motoren als je dat niet zou willen. Zo is een 5 pk motortje bv welke achter een Carpmaster van 5 meter lang en 2 meter breed wordt gehangen, al goed voor een snelheid van rond de 12 km per uur, GPS gemeten!

Er zijn vissers die dit prima vinden omdat op veel wateren waar zij vissen de max. snelheid toch rond die snelheid ligt en daardoor stevig kunnen besparen op een flinke investering. Voor de vissers die wel graag varen met wat extras pks is er ook goed nieuws want de prettige verhouding snelheid-motorvermogen zet zich ook door bij de zwaardere motoren.

Zo geeft een 25 pk bb motor al een gemiddelde snelheid van rond de 30 km per uur en een 40 pk. zit ook al rond de 40 km per uur grens. Ook leuk als je deze boot wil gebruiken voor het hele gezin, want met dit vermogen is er veel mogelijk op het gebied van recreatief varen.
Verder laten ook heel wat karpervissers hun boot zodanig inrichten dat zij er ook mee achter de roofvis aankunnen. De neerklapbare en makkelijk te verwijderen kap maken er in een handomdraai een pracht van een roofvis boot van waarmee je op alle wateren goed uit de voeten kunt.De lengte en breedtematen waarin de Carpmaster leverbaar is zijn een lengte van 465 cm en 2 meter breed of een lengte van 500 cm lang en ook 2 meter breed.

Kortom de Carpmaster is een uiterst veelzijdige (vis)boot waarmee je letterlijk alle kanten uitkunt. Hij is in de casco/basisuitvoering verkrijgbaar vanaf 5500,- euro. Verder is in overleg een keur aan opties en of speciale wensen mogelijk.

Het aanschaffen van een Carpmaster karperboot is een investering voor het leven. Deze boten zijn veilig, comfortabel en onverwoestbaar. U krijgt dan ook levenslange garantie op het las- en plaatwerk van deze innovatieve visboten.


Technische specificaties:

  • 465 cm of 500cm lengte
  • 200 cm breed
  • Maximaal 60 PK
  • Tomasco boten zijn CE gekeurd

    Voor meer technische informatie kunt u contact opnemen..